Nowy użytkownik i pare pytań
Zwiń
X
-
Nowy użytkownik i pare pytań
Witam,
Na poczatek chcialem sie przywitac. Wiktor z Torunia, 23 lata, obecnie na wygnaniu w UK ;-) Od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem Octavii Combi 1.8 20V AGN z kierownica po 'niewlasciwej' stronie i mam pare pytan:
1. samochod kupilem prawie bez plynu w chlodnicy, przed 200km powrotem do domu dolalem pierwszy dostepny plyn ze stacji benzynowej, ktory na pewno nie jest czerwonym G12. czy zmieniac go od razu na wlasciwy czy nic sie nie stanie jak bedzie standardowy jakis czas?
2. komputer pokladowy wyswietla mi wszystkie informacje w jednostkach brytyjskich, czy jest mozliwosc przelaczenia jednostek na europejskie? tak zeby np spalanie bylo w litrach na 100 km a nie mpg.
3. chcialem sie upewnic co ile wymienia sie pasek rozrzadu w tym silniku, bylbym wdzieczny za zyciowa rade, bo instrukcjom nie zawsze trzeba wierzyc ;-) auto ma 117kkm a z papierow nie wynika zeby byl wymieniany, wiec to moze najwyzszy czas.
4. w aucie jest zamontowany gaz, z tego co wiem sekwencja - byc moze ktos z was oceni co to za instalacja o ile cos mozna wyczytac z tych zdjec foto1 foto2. na desce rozdzielczej wskaznik paliwa pokazuje ze powaznie ubywa benzyny podczas jazdy - czy to moze byc glupiejacy komputer? niedlugo sie dowiem empirycznie ale zapytac nie zaszkodzi.
5. mam firmowe radyjko grundig ms201, niestety bez zmieniarki. warto dokupywac czy szkoda zachodu i lepiej zmienic na normalne cd? co myslicie?
Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam. Jakby ktos byl w West Midlands, zapraszam do mnie na kawe albo cos mocniejszego ;-)
A oto autko
-
-
Re: Nowy użytkownik i pare pytań
Zamieszczone przez jabiqqWitam,
Na poczatek chcialem sie przywitac. Wiktor z Torunia, 23 lata, obecnie na wygnaniu w UK ;-) Od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem Octavii Combi 1.8 20V AGN z kierownica po 'niewlasciwej' stronie i mam pare pytan:
witaj-czy ty chuopie spac nie możesz na tej wyspie :szeroki_usmiech
3. chcialem sie upewnic co ile wymienia sie pasek rozrzadu w tym silniku, bylbym wdzieczny za zyciowa rade, bo instrukcjom nie zawsze trzeba wierzyc ;-) auto ma 117kkm a z papierow nie wynika zeby byl wymieniany, wiec to moze najwyzszy czas.
Który rok produkcji auta? Ni mniej pytałem w PL w aso i zalecają przy 120kkm najpóźniej. ja wymieniłem na 90kkm bo minęły 3 latka.
4. w aucie jest zamontowany gaz, z tego co wiem sekwencja - byc moze ktos z was oceni co to za instalacja o ile cos mozna wyczytac z tych zdjec foto1 foto2. na desce rozdzielczej wskaznik paliwa pokazuje ze powaznie ubywa benzyny podczas jazdy - czy to moze byc glupiejacy komputer? niedlugo sie dowiem empirycznie ale zapytac nie zaszkodzi.
Wygląda, że sekwencja bo to chiba 3 wtryski...
Ciekawe, że angole LPG zakładają :szeroki_usmiech
A oto autko20v
Komentarz
-
-
Re: Nowy użytkownik i pare pytań
Zamieszczone przez jabiqqWitam,
Zamieszczone przez jabiqq1. samochod kupilem prawie bez plynu w chlodnicy, przed 200km powrotem do domu dolalem pierwszy dostepny plyn ze stacji benzynowej, ktory na pewno nie jest czerwonym G12. czy zmieniac go od razu na wlasciwy czy nic sie nie stanie jak bedzie standardowy jakis czas?
Zamieszczone przez jabiqq2. komputer pokladowy wyswietla mi wszystkie informacje w jednostkach brytyjskich, czy jest mozliwosc przelaczenia jednostek na europejskie? tak zeby np spalanie bylo w litrach na 100 km a nie mpg.
Zamieszczone przez jabiqq4. w aucie jest zamontowany gaz, z tego co wiem sekwencja - byc moze ktos z was oceni co to za instalacja o ile cos mozna wyczytac z tych zdjec foto1 foto2. na desce rozdzielczej wskaznik paliwa pokazuje ze powaznie ubywa benzyny podczas jazdy - czy to moze byc glupiejacy komputer? niedlugo sie dowiem empirycznie ale zapytac nie zaszkodzi.k
pozdroTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Witam ponownie, samochod jest z roku 2000 i ma juz odpowiedni przebieg, wiec uznalem ze trzeba paski powymieniac - jutro umawiam sie na wizyte w aso. Po sprawdzeniu chlodziwa okazalo, ze nowe nie lubilo sie z poprzednim i kolor zmienil sie na brazowy (na szczescie nadal plynne), wiec to tez automatycznie do wymianyAch, juz sie ciesze na rachunek w funtach.. A najgorsze ze nawet posmigac sobie nie moge nowym autkiem i wypada poczekac az wszystko bedzie zrobione.. :cry:
Komentarz
-
Komentarz